6/28/2016

Midsummer Magic


Dress Carlings
Flower choker Ninja

Siinä hieman Juhannuksen taikaa asukuvien muodossa! Rakastuin tähän puuvillamekkoon ensisilmäyksellä, enkä voinut ohittaa sitä Sellon Carlingsin alennusmyynneissä (-30% helloo!?). Jälleen kerran off-shoulder -malli vei voiton täydellistä Juhannusmekkoa metsästäessä. En vaan saa trendistä tarpeekseni! Palaset loksahtelivat kohdilleen, kun pääsin juhannusyönä juoksentelemaan tämä unenomainen mekko päälläni kosteassa heinikossa. Juhannusmekko parhaimmillaan!


Pääsin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen viettämään keskikesän juhlaa kaupungin ulkopuolelle, Petterin sukulaisten mökille Oulujärven rannalle. Olen niin kiitollinen saamastani mahdollisuudesta rentoutua luonnon helmassa, vaikka itikat minut melkein elävältä söivätkin, hahah. Mentiin saunommaan, juotiin limukkaa ja--. Wow, tuo pohojosen murre pääsi todella tarttumaan! Luvassa on vielä erillinen postaus puuhasteluistamme viime viikonlopun ajan, mutta siitä lisää ensi kerralla. Olisi kiva kuulla miten te vietitte Juhannuksenne, kommentoikaa alas! :)



Bisous,
Ida Christine




6/23/2016

Dear Vienna


Petterin ja mun kesäloma alkoi ansaitulla reissulla. Matkakohteeksemme valitsimme alkukeväästä Wienin; osaksi halusta kokeilla välillä jotain keskieurooppalaista kaupunkia, ja osaksi nähtyäni paikasta upeita kuvia vanhoine valkoisine rakennuksineen. Wien osoittautui yllätyksellisen kauniiksi kaupungiksi - se veti vertoja jopa Pariisille. Tästä syystä oli todella vaikea valita sopiva määrä kuvia tähän blogipostaukseen, hahah. Ensi viikolla YouTube-kanavallani on kuitenkin luvassa matkavlogi, jonka kautta pääsette tutustumaan kaupunkiin ja meidän puuhasteluihin hieman lähemmin. Stay tuned!


Kuten jo sanottu, rakennukset Wienissä olivat aivan omaa luokkaansa. Niin julkiset paikat kuin hiljaiset kujat hurmasivat arkkitehtuurisilla yksityiskohdillaan ja - milläs muullakaan kuin - valkoisella värimaailmallaan. Voitte vain kuvitella miten helpoksi tämä kaupunki teki Insta-kelpoisten kuvien ottamisen. Feed on fleek!


Ruuan hinta-laatu-suhde Wienissä oli todella hyvä. Hienommistakin ravintoloista kahden hengen alkupalat + pääruuat juomineen saattoi saada alle 50 euron. Tällaisesta saa Suomessa vain haaveilla. Kahviloita kaupungista löytyi joka kadun kulmalta, ja olo oli kuin Pariisissa. Herkkuja ainakin söimme sen mukaisesti, hahah. Ehdoton must ruokakokeilu oli ainakin Naschtmarktin (kaupungin laidalla sijaitseva monikultuurisuutta pursuileva myynti/ruokatori) NENI sekä tietenkin salaisen ainesosan sisältävä aito ja alkuperäinen Sacher Torte itse Sacher Hotelin kahvilassa.


Ainoa asia, joka kaupungissa pisti tökkimään, oli shoppailu. Ostosmahdollisuudet olivat todella suppeat, ja suurimman perusvaateketjuista koostuvan ostoskadun, Mariahilferin, tarjonnasta puuttuivat ainakin Topshop ja River Island. Ainoa Primark oli sijoitettu kaupungin ulkopuolella (n. 30km keskustasta!!) sijaitsevaan SCS -ostoskeskukseen, jonka liikkeisiin emme ehtineet pahemmin edes tutustua, sillä lomapäivät ehtivät käydä vähiin ennen tiedon kulkeutumista korviimme.

Lauantaisin kaupat menivät Suomen malliin jo kuudelta kiinni ja sunnuntaisin kaikki oli kiinni. Jopa apteekit. Samaan aukioloaikasysteemiin törmäsin myös Pariisissa, joten sinänsä tämä ei tullut aivan puskista. Tietenkin se harmitti, mutta sain kuitenkin haalittua itselleni aivan riittävän määrän vaatteita ja tuliaisia muina päivinä. Ostosvideota luvassa siis!


Belvedere.


Schönbrunn Palace.

Nähtävyyksistä ainakin nämä kaksi palatsia/museota olivat käymisen arvoisia. Molemmat näistä muistuttivat kovasti Versaillesia, ja ainakin Schönbrunnin puutarha-alue (jota emme ukkosen takia ehtineet koluamaan kokonaan läpi) lähenteli jo samaa kokoluokkaa. En voi olla vertaamatta Wieniä Pariisiin, yhdennäköisyyksiä on niin paljon! Belvederessä sen sijaan minut hurmasi erityisesti kokovalkoinen marmorinen aulahuone, jossa myös pidimme editorial-tyyppiset kuvaukset - kokovalkoisessa asussa tietenkin. ;) Asusta tulossa erillinen postaus myöhemmin.


Kulttuuriannoksemme kruunasi Alceste-niminen oopperanäytös Wiener Staatsoperissa. Aika hurjaa ajatella, että itse Mozartin sinfonioita on siellä aikanaan soitettu. Huh! Olikin siis jo kokemus itsessään päästä seuraamaan alan ammattilaisten toimintaa näinkin historiallisessa rakennuksessa. Minulle oli myös täysin uutta pukeutua näin ylevään tilaisuuteen, mutta farkuissa ja trikootopeissa kulkevia vieraita katsellessani tajusin olleeni ehkä liiankin hienona. Noh, äitini opettamana tiesin, että on aina parempi olla ylipukeutunut kuin toisin päin!

Ilta oli loistava ja ooppera kaikesta tulkinnanvaikeudestaan huolimatta huipensi koko reissun. Olen jälleen kerran niin kiitollinen, että sain nähdä ja kokea tämän kaiken - vieläpä maailman komein ja rakastavin poikaystävä rinnallani. 




Bisous,
Ida Christiine



6/20/2016

New Family Member

Pari viikkoa sitten Wieniin lähtiessämme oloni oli helpottunut. Ei enää raskasta kameravarustusta ympäriinsä roudattavana, kallisarvoista järkkäriä turistikohteissa suojeltavana, saati tyytymistä puhelinlaatuisiin asukuviin matkan aikana (koska pakkohan ne on jotenkin Instagramiin saada). Kaikki tämä on nyt historiaa, sillä uudenuutukaisen, ylppärirahoilla ostetun, Olympus PEN E-PL7:n omistajana voin sanoa, että tämä kamera on kuin bloggerille/youtubettajalle tehty!


Olin katsellut Olympus-kameroita vuoden verran monien bloggereiden kuvista ja tiesin heti, että this is the one. Hakusessa minulla oli ensisijaisesti kevyempi vlogikamera, joka tarkentaisi videolla automaattisesti. Tämä oli ehkä se suurin "ongelma" Canon EOS 600D:ssä, jolla kuvasin yleensä kaiken materiaalini. Valintani osui lopulta tähän PENiin, joka tarjosi kaiken sekä enemmän. Sen feminiini ja ajaton ulkonäkö, sekä nahkayksityiskohdat tekevät siitä enemmän kuin kameran. Se on kuin asuste, jonka neutraalit värit muuten sopivat asuun kuin asuun!


Mitä olisi kamera ilman kääntyvää näyttöä nykypäivänä!? Tämä oli yksi niistä ominaisuuksista, joita kamerassa alun perin hainkin. Lisänä ei niin asemaansa vakiinnutanut wifi-toiminto on life saver. Etenkin jos kuulut kaltaisiini somettajiin, joille korkealaatuisten kuvien ja videoiden jakaminen reaaliajassa on elämäntehtävä, kuvien langaton siirto kamerasta puhelimeen on välttämätöntä.


Pistin rahat kerralla haisemaan ja sijoitin kameran oston yhteydessä myös näihin oheistuotteisiin. Shoulder- ja handstrap ovat molemmat sävyssä Little white feather, joka sopii paremmin kuin hyvin itse kameran värimaailmaan. Toistaiseksi Olympuksellani ei vielä ole kameralaukkua, mutta kompaktin koonsa ansiosta se tuli ainakin reissun ajan hyvin toimeen käsilaukussani.

Voisin jatkaa kameran ylistämistä vaikka kuinka, vaikka se on ollut käytössäni vasta pari viikkoa. Vloggaamisen helpottumisen myötä tämä kamera antaa myös paljon enemmän mahdollisuuksia nopeiden on-the-go -blogikuvien räpsimiseen. Oon vaan yksinkertaisesti ihan lovena tähän kameraan! Jos haluatte, voin tulla päivittämään tietojani ja kokemuksiani kamerasta muutaman kuukauden päästä arvostelun muodossa. Olisko kiinnostuneita? :)



Bisous,
Ida Christine


6/07/2016

My Graduation 2016

Kolme lukiovuotta suorastaan vilahti ohitseni. Ennen kuin huomasinkaan, suuri päivämme oli koittanut ja olimme valkolakkeja vaille valmiit lukiosta. En oikeastaan löydä tähän postaukseen oikeita sanoja (vaikka lukio minut siihen kai valmistikin), sillä koko kokemus on ollut yhtä vuoristorataa ja täynnä suuria tunteita; niin hyviä kuin pahoja. Kaikesta selviytyneenä voittajana voin sanoa, että nämä kolme vuotta opettivat minulle paljon. Enkä puhu nyt ainoastaan kouluaineista, vaan ylipäätään ihmisenä olemisesta.

Opin paljon uutta itsestäni ja muista, ja nyt tiedän millaisilla ihmisillä tahdon itseni ympäröidä ja mitä asioita tulevaisuudessa tavoitella. Kaikki ei ole vielä kristallin kirkasta, but we're slowly getting there. Joka tapauksessa olen ylpeä itsestäni ja matkasta, jonka olen kulkenut. Toivon mukaan matka, joka on vielä edessä, näyttää parhaat puolensa, sillä aion nauttia siitä täysin rinnoin.


Dress Orsay
Shoes Zara
Jewelry Bijou Brigitte



Onnea vielä kaikille ylioppineille! We did it!


Bisous,
Ida Christine




6/01/2016

Snapshots from May

Hello June! Vihdoin kesäkuu ja toivon mukaan lämpimät lomapäivät edessä. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi toukokuun puolelle kuvien pariin, joita napsin puhelimellani pitkin kuukautta.



Hyvää kesää kaikille!


Bisous,
Ida Christine