11/18/2016

WINTER IS COMING

Me suomalaiset kyllä keksimme sanottavaa säästä, vaikkei muuta sanottavaa juuri olisikaan.

"Ihanaa kun tuli lunta niin saadaan vähän valoa näihin päiviin."

"Kamalaa kun joutuu rämpimään tuolla lumihangessa eikä eteenpäin meinaa päästä."

"Noh, nyt ne lumet sitten sulivat juuri kun lapset pääsivät pulkkamäkeen, ja ehdin toivoa, ettei tänä vuonna tulisikaan mustaa joulua."

Jokainen näistä jäänrikkojista on omiaan avaamaan vaivaannuttavan keskustelun naapurin, työkaverin tai jonkun sellaisen tuttavan kanssa, jonka seurassa tekisi mieli vain tuijottaa tiiviisti puhelimen ruutuun. Olitpa sitten säähän tyytymätön tai et, sateisesta viikonlopusta marmattaminen luo aina jonkin asteen yhteyden keskusteltavan henkilön kanssa. Näin suorituspaineet keskustelun syvällisyydestä laskevat ja ollaan jo askelta lähempänä keskustelun päämäärää: sen loppumista. 

Historian tunneilta tuttu yhteinen vihollinen toteutuu siis tänäkin päivänä sääkeskustelujen muodossa. Suomalaisten hämmentävä suhtautuminen säähän ja sen voivottelu ovat ehkä ikuisia ilmiöitä. Aina on joko liian kylmä tai liian kuuma. Elämme pohjoisessa ilmastossa, mutta silti sateiset syksyt ja lumiset talvet tulevat vuosittain joko yllätyksenä tai pettymyksenä. Yksi asia on kuitenkin varma. Winter is coming.


Faux fur jacket | Marks & Spencer
Turtleneck | Orsay
Jeans | Primark
Otk boots | from Amsterdam
Belt | H&M
Bag | Orsay


Suurimmat GOT-fanit ehkä huomasivatkin jo yhteyden otsikon ja uuden tekoturkistakkini välillä. En kiistä sitäkään, ettenkö olisi ylistänyt outoa sukunimeäni tästä neronleimauksesta. Hahahaa en voinut vastustaa kaikkia näitä yhteisiä tekijöitä! Jos siis tässä vaiheessa olet aivan pihalla mistä puhun, kannattaa viimeistään nyt ottaa haltuun HBO:n hittisarja Game Of Thrones.

Itse olen sarjaan aivan koukussa ja ollaan Petterin kanssa saatu putkitettua koko ykköstuottari kahden viikon sisään. Sarja sisältää paljon suhdedraamaa (josta tämä drama queen on mielissään haha) sekä sotaa ja räiskettä, joten molempien katsojatyyppien tyytyväisyys on taattu. Tähän mennessä GOT on ollut kaiken hypetyksen arvoinen, suosittelen siis! Mistä sen tietää vaikka bussipysäkillä välttelemäsi tuttava katsoisi myös sarjaa. Vähäsanaisella mutta vaikuttavalla siteerauksella keskustelunne voisi kohota aivan uusiin svääreihin:

"Winter is coming."

"Klassikko."

"Missä kaudessa sä oot menossa?"Olepa hyvä.Bisous,
Ida Christine

4 kommenttia:

 1. Aiotko hakea opiskelemaan nyt tänä vuonna? Minne? Miksi juuri se ala kiinnostaa? :-)

  VastaaPoista
 2. Ite en oo katsonut tuota sarjaa, mut i got the point! Ihanasti kirjoitettu teksti ja toi on kyllä niin perus :D

  VastaaPoista
 3. �������� voitko vastata mun ylempään kysymykseen? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah sori! Piti tosiaan tehdä se Q&A -video, jossa olisin vastannut kysymykseesi, mutta viime aikoina on ollut vähän muuta ajateltavaa... Aion siis hakea Haaga-Heliaan journalismia opiskelemaan ja toisena Metropoliaan TV- ja radioalalle! Tampereen yliopiston journalistiikan suljen nyt pois, sillä pk-seudulta pois muuttaminen ei tässä vaiheessa tunnu hyvältä ajatukselta. Kirjoittaminen on aina ollut mun juttu ja juontohommat on alkaneet kiinnostamaan toisaalta YouTube-kanavan myötä ja toisaalta oon aina haaveillut salaa omasta matkailuohjelmasta. :)

   Poista