6/23/2016

Dear Vienna


Petterin ja mun kesäloma alkoi ansaitulla reissulla. Matkakohteeksemme valitsimme alkukeväästä Wienin; osaksi halusta kokeilla välillä jotain keskieurooppalaista kaupunkia, ja osaksi nähtyäni paikasta upeita kuvia vanhoine valkoisine rakennuksineen. Wien osoittautui yllätyksellisen kauniiksi kaupungiksi - se veti vertoja jopa Pariisille. Tästä syystä oli todella vaikea valita sopiva määrä kuvia tähän blogipostaukseen, hahah. Ensi viikolla YouTube-kanavallani on kuitenkin luvassa matkavlogi, jonka kautta pääsette tutustumaan kaupunkiin ja meidän puuhasteluihin hieman lähemmin. Stay tuned!


Kuten jo sanottu, rakennukset Wienissä olivat aivan omaa luokkaansa. Niin julkiset paikat kuin hiljaiset kujat hurmasivat arkkitehtuurisilla yksityiskohdillaan ja - milläs muullakaan kuin - valkoisella värimaailmallaan. Voitte vain kuvitella miten helpoksi tämä kaupunki teki Insta-kelpoisten kuvien ottamisen. Feed on fleek!


Ruuan hinta-laatu-suhde Wienissä oli todella hyvä. Hienommistakin ravintoloista kahden hengen alkupalat + pääruuat juomineen saattoi saada alle 50 euron. Tällaisesta saa Suomessa vain haaveilla. Kahviloita kaupungista löytyi joka kadun kulmalta, ja olo oli kuin Pariisissa. Herkkuja ainakin söimme sen mukaisesti, hahah. Ehdoton must ruokakokeilu oli ainakin Naschtmarktin (kaupungin laidalla sijaitseva monikultuurisuutta pursuileva myynti/ruokatori) NENI sekä tietenkin salaisen ainesosan sisältävä aito ja alkuperäinen Sacher Torte itse Sacher Hotelin kahvilassa.


Ainoa asia, joka kaupungissa pisti tökkimään, oli shoppailu. Ostosmahdollisuudet olivat todella suppeat, ja suurimman perusvaateketjuista koostuvan ostoskadun, Mariahilferin, tarjonnasta puuttuivat ainakin Topshop ja River Island. Ainoa Primark oli sijoitettu kaupungin ulkopuolella (n. 30km keskustasta!!) sijaitsevaan SCS -ostoskeskukseen, jonka liikkeisiin emme ehtineet pahemmin edes tutustua, sillä lomapäivät ehtivät käydä vähiin ennen tiedon kulkeutumista korviimme.

Lauantaisin kaupat menivät Suomen malliin jo kuudelta kiinni ja sunnuntaisin kaikki oli kiinni. Jopa apteekit. Samaan aukioloaikasysteemiin törmäsin myös Pariisissa, joten sinänsä tämä ei tullut aivan puskista. Tietenkin se harmitti, mutta sain kuitenkin haalittua itselleni aivan riittävän määrän vaatteita ja tuliaisia muina päivinä. Ostosvideota luvassa siis!


Belvedere.


Schönbrunn Palace.

Nähtävyyksistä ainakin nämä kaksi palatsia/museota olivat käymisen arvoisia. Molemmat näistä muistuttivat kovasti Versaillesia, ja ainakin Schönbrunnin puutarha-alue (jota emme ukkosen takia ehtineet koluamaan kokonaan läpi) lähenteli jo samaa kokoluokkaa. En voi olla vertaamatta Wieniä Pariisiin, yhdennäköisyyksiä on niin paljon! Belvederessä sen sijaan minut hurmasi erityisesti kokovalkoinen marmorinen aulahuone, jossa myös pidimme editorial-tyyppiset kuvaukset - kokovalkoisessa asussa tietenkin. ;) Asusta tulossa erillinen postaus myöhemmin.


Kulttuuriannoksemme kruunasi Alceste-niminen oopperanäytös Wiener Staatsoperissa. Aika hurjaa ajatella, että itse Mozartin sinfonioita on siellä aikanaan soitettu. Huh! Olikin siis jo kokemus itsessään päästä seuraamaan alan ammattilaisten toimintaa näinkin historiallisessa rakennuksessa. Minulle oli myös täysin uutta pukeutua näin ylevään tilaisuuteen, mutta farkuissa ja trikootopeissa kulkevia vieraita katsellessani tajusin olleeni ehkä liiankin hienona. Noh, äitini opettamana tiesin, että on aina parempi olla ylipukeutunut kuin toisin päin!

Ilta oli loistava ja ooppera kaikesta tulkinnanvaikeudestaan huolimatta huipensi koko reissun. Olen jälleen kerran niin kiitollinen, että sain nähdä ja kokea tämän kaiken - vieläpä maailman komein ja rakastavin poikaystävä rinnallani. 
Bisous,
Ida Christiine2 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia<3 Ootte hyvännäköinen pari ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! xx Ei tuolla kyllä rumaa kuvaa saanu vaik olis kuinka yrittänyt hahah!

      Poista