10/22/2015

Amsterdam XXX

 Syyslomalla sain tilaisuuden päästä taas reissun päälle, ja tällä kertaa Petterin kanssa kahden! Kohteeksi valitsimme Amsterdamin, sillä kaupunki tuntui nuorekkaalta vaihtoehdolta, eikä kumpikaan ollut käynyt siellä aiemmin. Matka oli ihana, ja oli jännittävää päästä ensimmäistä kertaa "yksin maailmalle" - ilman vanhempia, tarkoitan.

Saavuimme kaupunkiin sunnuntaina 11.10. klo 10 aamulla ja lähdimme keskiviikkoiltapäivänä. Vaikka kokonaisia päiviä ei ollutkaan kuin kaksi, niin emme ottaneet lomasta paineita, vaan etenimme rauhalliseen tahtiin ja teimme mitä kerkesimme. :) Matkallamme kuvasin myös VIDEON, joka ilmestyy Youtube-kanavalleni myöhemmin tällä viikolla. Tässä vähän kokemuksia Amsterdamista kuvien kera.


En voi muuta sanoa, kuin että rakastuin täysin Amsterdamin arkkitehtuuriin! Talot olivat niin upeita, hieman vanhoja ja tyylikkäitä, mutta jollain tapaa kodikkaita. Suuri osa rakennuksista oli rakennettu aivan vinoon, jonka kyllä huomasi jo kaukaa! Toisaalta se luo oman tunnelmansa kaupungin ulkonäköön. Myös veden läheisyys ja puiden runsas vehreys antavat Amsterdamille tuoreen, nuorekkaan ja elinvoimaisen vivahteen.


Pyöräilykulttuuristaan tunnetussa kaupungissa emme voineet olla kokeilematta pyörien vuokrausta! Otimme pyörät käyttöömme päivän ajaksi, jolloin siirtyminen paikasta toiseen kävi todella nopeasti ja helposti. Liikenne oli todella vilkas, jonka syystä muutama läheltä piti-tilanne pääsi käymään... Selvisimme kuitenkin ehjinä! Pistäydyimme ensin Madame Tussauds -vahakabinetissa, josta jatkoimme matkaamme kohti suurta puistoa, Vondelparkia. Molemmat olivat näkemisen arvoisia paikkoja, mutta etenkin puisto jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen. Se. Oli. Niin. Iso! Ja kaunis. Etenkin kesäisin se on varmasti loistava paikka picnicille ja ulkoilma-aktiviteeteille luonnon helmassa vain parin minuutin päässä keskustasta.


Ruokapuoli Amsterdamissa oli monipuolinen. Vilkkaiden katujen varsilla toimi monia pizzerioita ja pikkupaikkoja, joista sai helposti ruokaa mukaan päivisin. Etenkin kuuluisia hollantilaisia ranskanperunakioskeja oli joka kadunkulmalla. Niitäkin oli pakko maistaa, ja osoittautuivat kyllä maineensa veroisiksi! Tukevan hotelliaamiaisen jälkeen riitti yleensä makeammalla välipalalla herkuttelu. Nutellakuorrutteisissa churroissa oli kyllä sokerihumalaa kerrakseen! Iltaisin ruokailumme keskittyi ravintoloihin, joissa hinta-laatu-suhde oli aina kohdallaan. Viimeisen illan kunniaksi valitsimme astetta hienomman ravintolan, joka sijaitsi rakennuksen kolmannessa kerroksessa näkymältään suoraan öiselle Leidspleinin aukiolle. Ruoka oli maukasta ja seura paras mahdollinen. Täydellinen ilta!


Amsterdamissa Petterin sisäinen malli suorastaan puhkesi kukkaan. Oh-so-handsome 


Mitä olisikaan kaupunkiloma ilman shoppailua!? Pyhitimme melkein kokonaisen päivän Kalverstraatilla (lähes kilometrin mittainen ostoskatu) vaatteita ja tuliaisia metsästäen. Pikkuveljelleni löysin Robbenin peliasun, äidille juustoja ja hollannin erikoisuuksia, stroopwafeleita. Yummy! Itselleni... Noh, vaatteita tietenkin. Tässä osa onnistuneen shoppailupäivän saaliista:

Turtleneck Topshop
Flare jeans River Island
Bag Boots Shoes Amsterdam
Faux fur pom pom Trésor


Leidsplein.


Punaisten lyhtyjen alueella naiset harjoittavat prostituutiota laillisesti.


Otsikosta saatoitte ehkä luulla voivanne lukea kannabiksen savuisista seikkailuistamme Amsterdamin yössä; Väärin meni. Ensinnäkään tämä tyttö ei sellaiseen kajoa, ja toisekseen kolme x-kirjainta viittaa Amsterdamin lippuun.

Huumeiden laillisuudesta voi olla montaa eri mieltä. Itse pidän sitä erittäin hyvänä asiana. Esimerkiksi iltaisin kaupungin pienimmilläkin kaduilla oli erittäin rauhallista, eikä missään tarvinnut pelätä. Toisin kuin Suomessa, ulkona ei heilunut kännisiä puliukkoja, saati minkään sortin huumehörhöjä. Voi olla että huumeiden hyväksyminen saa jopa aikaan sen, että ihmiset ymmärtävät käyttää niitä oikeissa määrin häiritsemättä kanssaihmisiä. Tervetullut laki siis myös Suomeen!


Viimeisen aamun pilvisyydestä huolimatta päätimme vielä lähteä kanaaliristeilylle. Kokemus oli hieno, tosin vielä hienompi se olisi ollut iltasaikaan romanttisten katuvalojen loisteessa, mutta meni se näinkin. Samalla saimme tapettua aikaa ennen lentokentälle lähtemistä.

Matka oli kokonaisuudessaan aivan mahtava, ja tuntui hienolta kokea ehkä vähän tuntemattomampi kaupunki, joka usein jää Euroopan suurimpien varjoon. Päin vastoin tämä sydämellinen kaupunki näytti meille parhaat puolensa, ja uskon että palaan sinne vielä uudestaankin.

Bisous,
Ida Christine





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti