9/19/2015

PARIS: part troisième

Kolmas ja viimeinen kerta, kun postaan viime kesän Pariisin matkastamme. Haikea fiilis tulee, kun katselee näitä kuvia. Tahtoisin jo takaisin! Mutta toistaiseksi Pariisi saa odottaa, sillä syyslomalla lähdemmekin Petterin kanssa maailmalle, ja kohteena on... Kuulette pian mikä ;) Tässä siis vielä kuvia rakkauden kaupungista. Profitez-en!


Notre Dame oli myös yksi hienoimmista paikoista, jonka saimme matkallamme kokea. Mahtipontinen tunnelma urkujen soidessa ja kynttilöiden loistaessa joka puolella ympärillämme teki lähtemättömän vaikutuksen.


Siinä pariisilaista taidetta kerrakseen! Louvressa käymiseen aikamme ei valitettavasti riittänyt. No, jäipähän jotain ensi kertaankin.Seinen varrella törmäsimme ihan oikeisiin muoti-kuvauksiin. Mallilla oli yllään mitäpä muutakaan kuin 70-luvun inspiroima trumpettihihainen paita ja leveälahkeiset farkut, eli toisin sanoen syyskauden kuumin asukokonaisuus.


Silmätulehduksen iskiessä ei pahemmin tehnyt mieli poseerata kameran edessä, mutta tässä yhden päivän nopeasti napattu asu.


Mmm-mm! Pariisilaiset leivonnaiset ja macaronsit saivat veden kielelleni jokaisessa kahvilassa johon jalallani astuin. Miksei Suomessa voi olla yhtä hienoja herkkuja?


When you tryin' to take a selfie but someone's photobombin'.


Seinen veneristeily oli oli ihana vaihtoehto tutustua kaupunkiin ja sen upeisiin rakennuksiin energiaa kuluttamatta - mikä olikin loistava valinta eilisen Versaillesissa kuluneen seitsemän tunnin kävelyn jälkeen haha.


Tuntien etsintöjen jälkeen saavuimme Saint-Germain-des-Prés'lle klassikkokahvila Café de Florin edustalle. Kahvila syntyi jo 1800-luvun loppupuolella, ja siellä aikaansa on viettänyt mm. Picasso sekä monet ranskalaiset kuuluisuudet. Emme tosin pysähtyneet kahville, sillä hinnat kuvastivat melko hyvin tämän kahvilan tasoa; C'est très cher!Viimeisenä iltana päätimme matkamme parhaalla mahdollisella tavalla. Olimme nimittäin edellisenä päivänä ostaneet liput, joihin sisältyi kiertoajelu Pariisin läpi auringonlaskun aikaan, sekä Moulin Rougen kabaree-esitys! Odotin iltaa aivan innolla, enkä joutunut pettymään. Show oli uskomaton! Tanssijat olivat niin taitavia ja puvustus omaa luokkaansa. Kyllä niitä vaatteita esiintyjiltä löytyi, vaikka vähäpukeisia olivatkin ;) Pakko tunnustaa, että shown viimeisillä minuuteilla nousin hurraavan katsomon seassa seisomaan ja sain kuin sainkin otettua yhden kuvan. Valokuvaaminen oli siis kiellettyä. Jätän kuitenkin kuvan kameran rullalle omaksi ilokseni, sillä Punaisen myllyn esitysten taustalla piilee se taika, että esitys tulee nähdä omin silmin. Suosittelen lämpimästi!


Luulisi ettei tuosta enää viimeinen ilta Pariisissa paranisi. Näin kuitenkin tapahtui. Palasimme taksilla Seinen rannalle etsimään paikkaa, jossa nauttia muutamat drinkit. Lähdimme hiljalleen etenemään kohti hotelliamme, kun lauma tyttöturisteja juoksi ohitsemme. Käännyin katsomaan taakseni, ja siellä se oli. Eiffel-torni täydessä valaistuksessaan. Käskin äitiä odottamaan, ja juoksin silmät kiiluen kohti siltaa, jossa väki seisoi tungoksen keskellä kameroiden salamavalot vilkkuen. Lyhyydestäni oli kerrankin hyötyä ängetessäni ihmismassan läpi sillan reunalle. Yhä tööttäilevien autojen ja juhlivien ihmisten äänet katosivat ympäriltäni ja katsoin silmästä silmään maailman kauneinta rakennelmaa. Olin Pariisissa.

Paris, c'est comme une histoire d'amour.
On se souvient seulement des beaux jours.
- Lisa Gachet

Paris, it's like a lovestory.
We only remember the good days.
À la prochaine, Paris! 


Bisous,
Ida Christine
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti