10/19/2014

Small town spirit

Vietimme perheeni kanssa syysloman viimeisen viikonlopun Porvoossa. Olikin mukavaa, että sai vähän muutakin tekemistä, kuin vain telkkarin katsomista, herkkujen mässäämistä ja koulujuttujen raatamista. Ahkerana opiskelijana otin kuitenkin muutamia kirjoja matkalle mukaan, jotta sain iltaisin luettua tuleviin testeihin.
Porvoo on aina tuntunut mulle jotenkin erityiseltä kaupungilta, vaikken ole edes asunut siellä. Kaikki Vanhan kaupungin kaduilla olevat pikkuputiikit ja ihanat vanhat puutalot luovat vain tunnelman, jota on vaikea tavoittaa muualla. Varsinkin joulun aikaan Porvoo on kauneimmillaan! Enkä oikeastaan tiedä, miks meillä on aina tapana poiketa Porvoossa, se on kai vaan jäänyt tavaksi. :)
Perjantaina lähdimme siis heti kiertelemään Porvoon Vanhaa kaupunkia. Myös vaari ja hänen naisystävänsä liittyivät seuraamme. Kuljimme ihania pikkukujia ja kävimme kahvilla Porvoon paahtimossa. Joenvarrella ihasteltiin kaunista päivää ja otettiin paljon kuvia muistoksi. :)Jokainen sisustusliike täynnä toinen toistaan ihanampia esineitä ja astioita! Meinasin taas sortua ostamaan oven nuppeja, mutta eniten mielenkiintoni herätti nuo ns. ”quotetaulut”.

Nahkatakki Lindex | Housut Kappahl | Bootsit Sko Punkten | Salkku kirpputori | Houndstooth huivi Gina Tricot | Nahkahanskat Lindex


Lauantaina ruoka maittoi! Täyttävän hotelliaamiaisen jälkeen saimme nauttia Café Helmen porkkanakakuista (ovat muuten lempparini siellä) ja lämpimästä teestä. Illalla valitsimme ruokapaikaksi Rafael's Steak Housen. Päätin repäistä, ja tilasin ensimmäistä kertaa hevosenlihaa! En joutunut katumaan valintaani, sillä pihvi osoittautui ylivoimaisesti parhaimmaksi, mitä olen koskaan maistanut. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ;)


Lauantaina kuvailut jäi aika vähälle, sillä kamerasta loppui akku jo puolenpäivän maissa, enkä tietenkään ollut muistanut ottaa laturia mukaan… Noh, siinä joitakin otoksia eiliseltä.

Sunnuntaina lähdimme heti aamupalan jälkeen käymään parilla kirpputorilla. Pitkien etsintöjen jälkeen onnistuin löytämään en vain yhtä, vaan kolme villakangastakkia! Oon ihan onnesta soikeena, ja aionkin postailla niistä, ja muista löydöistäni teille myöhemmin. :) Viikonloppu oli kokonaisuudessaan mukava ja oli tosi kiva saada viettää aikaa perheen kesken. Nyt jaksaa taas palata arkeen!

Bisous,
Ida Christine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti